Lucrarile lui Salvador Dali si Joan Miro expuse timp de opt saptamani la Iasi

dali_pma_05_17

Lucrari ale celor mai importanti pictori suprarealisti ai lumii vor fi expuse la Iasi, la Palatul Culturii, timp de opt saptamani, in cadrul unei expozitii temporare negociata in acest moment de sefii Complexului Muzeal Moldova cu o agentie de management expozitional din Luxemburg. Cap de afis va fi celebrul Salvador Dali. In jur de 220 de lucrari de grafica, obiecte care i-au apartinut artistului, carti sau cataloage ale lucrarilor sale vor fi expuse la Iasi.
Un singur alt eveniment similar a avut loc in Romania si a fost organizat la Cluj, in urma cu 20 de ani. Un alt celebru pictor suprarealist care va fi expus la Iasi in cadrul aceluiasi eveniment este Joan Miro, cu aproximativ 60 de lucrari.
Expozitia va fi organizata la Palatul Culturii din Iasi, pe un spatiu expozional de 500 de metri patrati.

“Este un proiect pe termen lung al nostru, care va fi realizat, sper, in toamna anului 2017. Vrem sa organizam aceasta expozitie temporara pentru a marca redeschiderea Muzeului de Arta. Ne-am luat aceasta marja de timp pentru a fi siguri ca terminam pana atunci reabilitarea Palatului Culturii si ca vom gasi finantarea necesara organizarii expozitiei. Agentia din Luxemburg a ales Iasiul, dintr-o multime de alte variante”, a declarat Lacramioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Moldova.

Sursa: Adevarul

Exprima-ti opinia